Forfatter:
ISBN:
9788241959325
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Sideantall
142
Alder:
Voksen

Til hundene Noveller

Noveller som treffer deg i hjertet og magen. 
Til hundene er Mikkel Vikas tredje novellesamling. Om forrige bok skrev Jonas Bals i Klassekampen: «Mesterlige skildringer av klassekonflikt i det norske sosialdemokratiet.» og at boken inneholdt en av de beste og vondeste far-sønnrelasjoner han har lest. 
I årets bok fortsetter Mikkel Vika utforskningen av nære relasjoner: foreldre og barn, søsken, parforhold, vennskap, i et tydelig klasseperspektiv. Her finner han de sviende såre punktene, og de små, hverdagslige glimtene av lys. 
Høyt der oppe slepte et passasjerfly kondensstripa etter seg, en lang, ullen strek. Jeg lurte som vanlig på hvor det skulle. Miami, kanskje, eller Acapulco. Vi hadde aldri reist med fly. Jeg visste ikke hvordan det var å sitte der oppe, over skyene og kikke ned, hit.
De fjorten novellene handler om å ta plass, om å finne sin plass. Mellom venner og kjærester, i familien, og i den ytre verden. Er det plass til alle?

«Veldig god novellesamling.»
«Forfatterens evne til å finne nye fortellinger der tone og stemme veksler, viser at Mikkel Vika har et solid repertoar å øse av.»
«Med denne tette og velfungerende novellesamlingen viser Mikkel Vika sitt format. En av de løfterike nye stemmene i samtidslitteraturen.»
[Terningkast 5] Finn Stenstad, Tønsbergs blad
 

Andre bøker av denne forfatteren